Fra den 19. til den 21. september kan interesserede fra hele verden høre mere om, hvordan små blodprøveapparater kan bruges på kræftafdelinger til hurtigt at afgøre, om en patient skal indlægges eller ej. Det er særligt, når der dukker en patient op, som har feber, som er en typisk bivirkning ved kemoterapi – men i starten af corona-epidemien var man bange for, at feberen kunne skyldes Covid-19. Præsentationen sker til en ESMO-kongres, som i år finder sted virtuelt. Her skal Niels Henrik Holländer præsentere en poster med titlen ” Quick WBC using POCT to cancer patients in chemotherapy to avoid hospitalization and risk of covid-19 exposure in the public.”
Det er apparatet HemoCue, som skal bruges i præsentationen. HemoCue blev brugt i projektet Innocan, som er Changing Cancer Cares forløber, og det er blandt andet erfaringerne herfra, som har gjort dette projekt muligt.
ESMO står for European Society for Medical Oncology og er en af verdens førende organisationer for medicinsk onkologi, med medlemmer fra mere end 160 forskellige lande. Organisationen støtter blandt mange ting uddannelse og forskning inden for kræft, ligesom et af fokuspunkterne er at fremme ligheden i kræftbehandlingen, dvs. at alle, uanset køn, social status etc, skal have de samme muligheder for at blive behandlet for sygdommen.