Glædelig jul og godt nytår!
Efter næsten fire år er projektet Changing Cancer Care slut. CCC har været et frugtbart og velfungerende samarbejde mellem 5…
Efter næsten fire år er projektet Changing Cancer Care slut. CCC har været et frugtbart og velfungerende samarbejde mellem 5…
I forbindelse med afslutningen på er der foretaget en ekstern evaluering af CCC af det tyske konsulentfirma Kienbaum. Evaluering er…
I CCC har læge Malene Frank undersøgt, om man vha. blodprøver kan bestemme udviklingen i sygdommen hos patienter med kræft.…
Fra den 9. til 13. oktober blev der i København gennemført den 4. Verdenskongres for elektroporation og pulserende elektriske felter…
Calcium elektroporation er en ny behandling for kræft i huden hvor calcium sprøjtes ind i et område med kræftceller som…
Næstved kulturnat den 7. oktober gav en unik mulighed for at opleve Næstved Sygehus indefra, hvor nysgerrige borgere kunne besøge…
Prof. Dirk Rades fik ved årsmødet for Society for Palliative Radiation Oncology den 23. oktober 2022 i San Antonio (USA)…
Klinisk assistent ved onkologisk afdeling på Sjællands Universitetshospital, Mille Vissing, der er tilknyttet Changing Cancer Care arbejdspakke 5, var for…
Danske Kræftforskningsdage 2022 samlede ca. 500 deltagere fra hele landet. I dagene d. 25. og 26. august 2022 løb landets…
Dansk Selskab for Klinisk Onkologi afholdt deres tilbagevendende årsmøde d. 17.-19. marts, hvor medlemmer af selskabet samles til tre dage…
Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC) og Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG) inviterer for fjerde gang til Danske Kræftforskningsdage. Her vil…
Eksperter fra hele verden mødes den 9. – 13. oktober i København for at dele ny viden. Professor og overlæge…
Den 12. maj blev der afholdt den afsluttende internationale konference for det 4-årige dansk-tyske Interreg-projekt Changing Cancer Care om nye…
(Foto: Projektdeltagere ved konferencen i Køge i efterår 2021) Den 12. maj afholdes den afsluttende, internationale konference i Lübeck…
I arbejdspakke 6 i Changing Cancer Care blev der lavet et studie af kræftpatienters opfattelse af brugen af telefonkonsultationer under…
Susanne Andresen er bioanalytiker på klinisk biokemisk afdeling på Køge sygehus, og hun arbejder med i Interreg-projekt Changing Cancer Care.…
The Northern Oncology Research & Development consortium organizes a joint research meeting on the 27th of October 2021 at the…
50 forskere fra Danmark og Tyskland deltog ved konferencen „Momentum Meeting“ i Slagelse som informerede om den nyeste forskning indenfor…
Region Sjællands Forskningsdag 2021 blev hold i september, og flere forskere fra Changing Cancer Care var med. Se tre korte…
Nye perspektiver i onkologisk pleje er en af resultaterne af dansk-tysk samarbejde i projektet Changing Cancer Care Onkologisk pleje er…
Arbejdspakke 3 Changing Cancer Care mødte fra d. 26. til 27. august til workshop med danske og tyske kollager i…
Et ny dansk-tysk Interreg-projekt er i startfasen. Netværksprojektet med navnet HomeHemo er rettet mod en forbedring af behandlingen af patienter…
Mille Vissing holder foredrag den 10. september i Faaborg ved Nationalt Forskningsseminar. Foredrag har titlen ”Calcium electroporation for cancers affecting…
– Jeg synes, der foregår en vanvittig hurtig udvikling indenfor sundhedsteknologi lige nu, og det har vi egentlig været langsomme…
Kurs til sygeplejerskerne indenfor Interreg-projekt Changing Cancer Care Onkologisk pleje er blevet mere og mere komplekst, og i dag findes…
Prof. Dr. med. Dirk Rades er direktør for Klinik for Stråleterapi ved Campus Lübeck af Universitetsklinik Slesvig-Holsten. Siden 1997 har…
Det var første gang siden coronalukningen af grænsen, at danske og tyske kollegaer kunne møde hinanden. Og endelig kunne de…
Femte generalforsamling af projektet Changing Cancer Care blev holdt den 6. maj – og igen online-konference. Niels Henrik Holländer hilste…
Der er store forskelle på, hvordan sygeplejersker uddannes samt opfatter deres roller og opgaver i Danmark og Tyskland. Det viser…
Das Team der deutschen und dänischen Krebsforscher*innen war sich schnell einig: „Wir fahren spätabends los und treffen uns auf einem…
Christiane Rudolph, som forsker ved Institut for Kræftepidemiologi i Lübeck, har modtaget en forskningspris. Hun forsker bl.a. i forskellen mellem…
Ekstra Bladet skriver om Susanne Daltons forskning.
Som afslutning på nyt kursus på Absalon har deltagerne været til eksamen, og alle er bestået.
Forskningen i liquid biopsy blev præsenteret.
Når en patient med brystkræft skal have opereret en kræftknude væk, er der gode muligheder for, at vedkommende i tiden…
Grundet Covid-19 blev generalforsamlingen gennemført online.
Sygeplejerske Christina Hansen viser, hvordan man bruger et HemoScreen-blodprøveapparat.
To antropologer arbejder på projektet. Vi forklarer, hvad de laver.
Ny artikel om liquid biopsy er udkommet.
Et nyt kursus skal foreberede sygeplejersker på nye behandlingsmetoder.
I det seneste SKA NYT er der en omtale af brugen af HemoCue til kviktest af patienter, som er mistænkt…
Kun to ud af ti danskere er klar over, at overvægt øger risikoen for kræft. Det er baggrunden for Kræftens…
Personalet på kræftafdelingen i Næstved tester blodprøveapparat.
Den 14. september har 10 sygeplejersker fra Region Sjælland første undervisningsgang på Changing Cancer Cares nye kursus, som skal forberede…
Kræftens Bekæmpelses landsindsamling blev i år både ramt af corona og hedebølge, og derfor er der lanceret en digital indsamling.
Erfaringer med HemoCue skal præsenteres.
Ny forskning skal udligne uligheden i kræft.
Sygeplejersker skal lære at arbejde med calciumelektroporation.
Innovationsrapporten fortæller om Changing Cancer Cares arbejde med at lade patienter tage en blodprøve i hjemmet.
Institut for Kræftepidemiologi ved Lübeck Universitet bliver godkendt af Etisk Komite til at udføre stor rundspørge blandt patienter.
Der er kommet nye medarbejdere på Changing Cancer Care, som erstatter andre, som er stoppet. Her er et kort overblik.…
I denne video fortæller læge og ph.d.-studerende Mille Vissing om en ny kræftbehandling, som testes på universitetshospitalerne på Sjælland og…
Studie af blodprøveapparater fokuserer på muligheden for selv at tage blodprøver hjemme, så brystkræftpatienter kan få et mere skånsomt behandlingsforløb.
Forskere fra Changing Cancer Care udgiver artikler om kræftpatienters blodtest i eget hjem og om coronavirus.
Også på kræftafdelingerne mærkes coronavirus, og mens forholdsregler tages, er personalets fokus stadig på behandling af kræft.
Changing Cancer Care starter test af blodprøveapparatet HemoScreen.
Der skal passes ekstra godt på både patienter og personale pandemien.
CCC’s generalforsamling blev afholdt i fin digital stil på baggrund af Covid-19.
Transportable blodprøve-apparater er udlånt til de onkologiske afdelinger i Næstved og Roskilde.
CCC har fået tre nye medarbejdere, der får introduktion til projektet og hospitalets procedurer.
Ph.d.-studerende Malene Frank præsenterer sin forskningsprotokol for ctDNA-netværket.
TV2 Øst har besøgt CCC – se indslaget og få et overblik over den øvrige pressedækning af projektet i 2019.
Fredag den 25. oktober 2019 besøgte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke Sjællands Universitetshospital i Næstved. Her blev han vist rundt…
Ph.d.-studerende Mille Vissing formidler sit forskningsprojekt om calcium elektroporation.
Changing Cancer Care holder opstartskonference.
Professor Christina Louise Lindhardt præsenterer et nyt kollokvium til fremtidens sygeplejersker.
Professor Christina Lindhardt deler sine erfaringer fra Innocan og CCC.
Den 11. september mødes projektets forskere i Lübeck.
Professor Dirk Rades præsenterer sit studie RAMSES i Spanien.
På Generalforsamlingen deltog alle projektpartnere, som præsenterede deres mål og nuværende status på projektet.
Professor Niels Henrik Holländer deler sine erfaringer på video.